Özalp Meslek Yüksekokulu->Gıda İşletme
  • Gıda İşletme
  • Amaç
    Hedef
    Program Yeterlilikleri
    Müfredat Dersleri AKTS Kredileri
    Alınacak Derece
    Kabul Koşulları
    Mezuniyet Koşulları
    Ölçme ve Değerlendirme
    Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı
    Program Çıktıları
    Ders & Program Çıktıları Matrisi
    TYYÇ - Program Temel Öğrenme Çıktıları İlişkisi
    Temel Alan Yeterlilikleri/Program Temel Öğrenme Çıktıları İlişkisi



    Bölüm Başkanı:Yrd.Doç.Dr. İbrahim Altun
    Bölüm Kordinatörü:Öğr.Gör. M.Mustafa Ekin

    Bu bölümde gıda üretimi yapan kuruluşlarda gıda analizini, değrlendirilmesini ve kontrolünü yapbilecek teknik elemanlar yetiştirilir.Mezunları tekniker ünvanıyla gıda mühendisleri ile işci arasında ara eleman olarak görev yaparlar. Gıda endüstrisinde kamu ve özel kurumlarda çalışabilirler. Gıda mühendisliği temel işlemleri, tüm bitkisel ve hayvansal gıdaların işlenmesi ve biyoteknoloji konuları ile ilgilidir.